Anuna De Wever en Kyra Gantois, de twee Vlaamse kopstukken van ‘Youth for Climate’ en de organisatoren van verschillende klimaatmarsen, zijn – althans volgens Gantois – niet meer zo close. Dat De Wever meer in de media komt, veroorzaakt bij Gantois wrevel. “We zijn samen gestart, ik doe evenveel werk, ik heb evenveel verplichtingen, maar ik krijg er niet die aandacht voor”, stelt ze in de Gazet van Antwerpen.

In tegenstelling tot De Wever maakte Gantois niet haar opwachting in VIER-programma ‘Gert Late Night’, iets waar de minder bekende klimaatactiviste zich aan ergert. “We [hebben] het [er] al vaak over gehad. We zijn samen gestart, ik doe evenveel werk, ik heb evenveel verplichtingen, maar ik krijg er niet die aandacht voor. Niet dat ik de aandacht op zich wil, of dat de media zich met mijn liefdesleven of zo moeten gaan bezighouden, maar mensen denken nu vaak dat ik veel minder doe dan Anuna en dat is niet zo. Dan heb ik ook het recht om erbij te zitten in zo’n programma. Anuna moet daar op aandringen, vind ik, maar zij zegt dat ze er ook niets aan kan doen dat ze alleen haar vragen“, stelt Gantois tegenover de Gazet van Antwerpen.

Anuna een tikkeltje arrogant? “Ja zie ik soms ook wel”

Eerder, in het begin, waren De Wever en Gantois nochtans “heel close”. “Toen moesten we ook alles zelf doen en deden we alles samen. Dat is een beetje afgezwakt, stelt Gantois. “Het is zeker niet dat we ruzie maken. Vorige week zijn we nog samen naar Parijs geweest waar ons boekje werd voorgesteld. We zijn ook allebei een beetje volwassener geworden”, klinkt het.

Opmerkelijk, wanneer de GVA-journalist opmerkt dat De Wever’s uitstraling soms een “tikkeltje arrogant” is, gaat Gantois akkoord. “Ja, dat zie ik soms ook wel”, klinkt het. “Dat ze wat te veel wil. Och, dat is gewoon de leeftijd volgens mij. We schelen twee jaar. Dat komt wel goed”, aldus Gantois.

ADVERTENTIE