In Kortrijk is een wijkagent slachtoffer geworden van een bizar voorval van zinloos geweld. Een man van vreemde origine werd opgepakt nadat hij zonder reden een agent aanviel, gewapend met een mes. Dat brengt Het Laatste Nieuws. De politieman werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging nadat hij en zijn collega’s de agressor konden overmeesteren. Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) kwam na het gevecht ook even ter plaatse de situatie opnemen.

De feiten speelden zich af kort voor de middag vandaag rond fietsenwinkel ‘Spitter’, te Kortrijk. Een man – kennelijk onder invloed van verdovende middelen – stapte met een ‘mountainbike’ de winkel binnen, maar sprak geen woord. Ineens deed hij alsof hij een pistool had en zou schieten. Hij stapte weer buiten om zich op wat plastic bakken te zetten achter een elektriciteitscabine. De uitbater ging echter de man aanspreken toen er op dat moment net een agent voorbijfietste. De agent stopte omdat hij zag dat er iets gaande was. Na een korte poos alweer stil te zijn, werd de ‘trippende’ man ineens agressief en kwam het tot een gevecht.

Kortrijk: Pistool getrokken, maar agenten konden met pepperspray agressor finaal overmeesteren

Wanneer de agent opmerkte dat de verdachte een mes had zitten tussen zijn broeksriem, trok die eerste zijn dienstwapen. De politieman trachtte zo de agressor te bedwingen en op andere gedachten te brengen, waarna nieuwe agenten ter plaatse kwamen. In de schermutseling die volgde, raakten ook de collega’s van de wijkagent gewond aan het hoofd en de arm, maar na een pepperspray-aanval, werd de vermoedelijke junkie overmeesterd en naar het commissariaat gebracht voor ondervraging. Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) kwam na het gevecht ter plaatse om poolshoogte te nemen van het incident.

“De aangevallen politieman werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht, maar heeft geen levensbedreigende verwondingen opgelopen”, zo zegt parketwoordvoerster Sofie Vanden Berghe via Het Laatste Nieuws. “We hebben een perimeter ingesteld om alles te kunnen onderzoeken. Er zijn ook mogelijke getuigen die we zullen ondervragen.”