Het Twitterprofiel van de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) werd vanochtend geblokkeerd na een snerende tweet over D66, een links-liberale Nederlandse politieke partij. In de bewuste tweet noemt de flamboyante Nederlander die partij “sukkels” en verwijt hij hen een opengrenzenbeleid te voeren. Inmiddels is het bericht verwijderd en zal Wilders vanavond weer toegang krijgen tot zijn profiel.

De tweet was een reactie op een bericht van D66-leider Rob Jetten. Die had een video gedeeld met de boodschap om op te staan tegen antisemitisme. Volgens Wilders is het echter het opengrenzenbeleid van de partij van Jetten die voor een inflatie van antisemitisme zorgt in Nederland. “Laten we altijd opstaan tegen de sukkels van D66 die de grenzen open laten en meer en meer islam importeren om vervolgens krokodillentranen te huilen over de gevolgen daarvan zoals antisemitsme, (…)”, was te lezen in het bewuste bericht.

Twitter besloot daarop het profiel van de Nederlandse politicus op slot te gooien wegens het overtreden van de regels inzake haat van het platform. Inmiddels heeft Wilders het bericht verwijderd en zal hij vanavond weer toegang krijgen tot zijn profiel. In een reactie aan de Nederlandse krant De Telegraaf noemt hij de hele situatie “ongelooflijk”. “Afzenders van doodsbedreigingen aan me worden wel vaak door Twitter getolereerd, maar een feitelijke tweet van me over een collega niet”, stelt hij getergd.

Ook collega-PVV’ers hekelen de censuur van Twitter. “Totaal gestoord”, klinkt het bij hen. Als protest lanceerden ze de hashtag #handenafvangeert, die ook door Filip Dewinter (Vlaams Belang) opgepikt werd.