Op vrijdagavond is een explosief ontploft op de Victor Hugostraat in Lyon. Er zouden zeker dertien gewonden gevallen zijn. Dat schrijft Le Figaro. Volgens de Franse president Emmanuel Macron (LREM) gaat het om een “aanslag”. Hij maakt gewag van “gewonden”, maar volgens hem zijn er vooralsnog geen “slachtoffers”.

Een explosief pakket – gevuld met bouten en schroeven – ontplofte in de Victor Hugostraat in Lyon, in het oosten van Frankrijk. Er zouden zeker dertien gewonden zijn, waaronder een meisje van acht. De politie maakt jacht op een fietser die het pakket in de straat heeft achtergelaten. De man zou tussen de 30 en de 35 jaar oud zijn en een masker en een donkere bril dragen.

Extra beveiliging in heel Frankrijk

Volgens de Franse president Emmanuel Macron (LREM) gaat het om een “aanslag”. Hij maakt gewag van “gewonden”, maar volgens hem zijn er vooralsnog geen [dodelijke] “slachtoffers”. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner (LREM) kondigt aan dat de beveiliging op evenementen en openbare plaatsen wordt opgevoerd.