Zuhal Demir, voormalig staatssecretaris voor Gelijke Kansen en huidig Limburgs Kamerlijsttrekker voor N-VA, heeft weinig goeie woorden over voor de CD&V. Die laatste partij ging deze week over tot expulsie van Yasin Gül, dit wegens nieuw opgedoken beeldmateriaal dat zijn banden met de Grijze Wolven opnieuw aantoont. “In Genk alleen kregen ze vorig jaar 80.000 euro beloning voor de stemmen die ze binnenbrengen.” Volgens Demir is het CD&V dus niet menens, maar zette men Gül gewoon uit de partij omdat hij betrapt is, want “tegelijk [financiert men] het nest”.

“CD&V heeft één grijze wolf de deur gewezen. Eentje. Niet omdat de christen-democraten tegen deze extreemrechtse organisatie zijn. Wel omdat hij betrapt werd”, zo schrijft Demir streng in een update op haar Facebookpagina. Zij is niet overtuigd van de uitleg vanwege de christendemocraten die stelden dat de nieuwste Grijze Wolven-beelden rond Gül “als een complete verrassing” kwamen. SCEPTR toonde vorig jaar immers al de banden tussen de extremistische Turkse groepering en Gül aan. “Wist CD&V dit? Zonder enige twijfel. Binnen de Wolven is er overige veel begrip voor de beslissing van [CD&V-voorzitter Wouter] Beke. ‘Gül is betrapt, volgende Gül’. Dat is het systeem.”

CD&V subsidieert de grijze wolvenCD&V heeft één grijze wolf de deur gewezen. Eentje. Niet omdat de christen-democraten…

Publiée par Zuhal Demir sur Vendredi 10 mai 2019

Demir over expulsie Yasin Gül bij CD&V: “De partij zal er een verkiezingsbonus voor krijgen”

Demir is zelfs ervan overtuigd dat CD&V er electoraal voordeel aan zal doen. “De partij zal er een verkiezingsbonus voor krijgen”, klinkt het, nu het niet langer mogelijk is om Gül van de kieslijst te verwijderen. “Nu volgt er een campagne om de man ‘die zal blijven strijden tot de Turkse vlag over de hele wereld wappert’ massaal te steunen. De wolf-in-wouterwol zal Beke veel stemmen opleveren. Daar mag u zeker van zijn. En na verkiezing is er tijd zat voor de grote verzoening.”

“Indien het CD&V het ernstig zou menen om de Grijze Wolven te weren, heb ik een simpel voorstel: stop met ze Limburgs belastinggeld toe te stoppen. Maar dat weigert CD&V”, zo sakkert Demir verder. “Eén wolf er uit zetten en tegelijk het nest financieren. Dat is wat CD&V vandaag doet. In Genk alleen kregen ze vorig jaar 80.000 euro beloning voor de stemmen die ze binnenbrengen.”

Die 80.000 EUR is een referentie aan de subsidie die Stad Genk vorig jaar aan de organisatie rond de Grijze Wolven gaf. “Wij subsidiëren 635 verenigingen in onze stad, van sport over sociocultureel tot jeugd. We doen dat vanuit een goedgekeurd reglement”, zo zei burgemeester Wim Dries (CD&V) daar toen over“We subsidiëren alle verenigingen die voldoen aan dat reglement. En ja, daar zijn conservatieve verenigingen bij, daar zijn nationalistische verenigingen bij. Maar zo ken ik er nog.”

Lees ook:

Demir over subsidies Grijze Wolven Genk: “Wat als ze blank waren?”

CD&V zet Yasin Gül uit partij wegens banden met Grijze Wolven