Een man heeft deze ochtend vroeg het leven gelaten tijdens een wilde politie-achtervolging nabij Genk. Er werden enkele schoten gelost, de inzittende werd hierbij wellicht geraakt. De man (51) trachtte nog te voet te vluchten, maar zakte ineen in een voortuin. Dat rapporteert Het Laatste Nieuws.

Omstreeks 04u30 deze ochtend startte in Watterschei, nabij Genk, een wilde achtervolging. Waarom is nog niet duidelijk, maar de zaak liep fataal af. Een BMW-terreinwagen werd hierbij achtervolgd door de politie en er werd ook gevuurd. Het Laatste Nieuws vermoedt tevens dat de bestuurder hierbij werd fataal geraakt. Of de BMW-chauffeur hiervoor ook op de politie schoot, is voorlopig eveneens onduidelijk.

Door zijn hoge snelheid ramde de voortvluchtige met zijn wagen echter tegen een boom. Hij probeerde nog te voet weg te geraken, maar zakte in een voortuin in mekaar. Hij overleed aan zijn verwondingen ter plaatse.

De wetsdokter is even na het incident deze ochtend gearriveerd op de scène, en het parket voert een onderzoek uit naar de exacte omstandigheden.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken