Een 81-jarige gepensioneerde veteraan die campagne voerde de ‘Brexit Party’ van Nigel Farage werd donderdag aangevallen met een milkshake. Dat schrijft The Daily Telegraph. De dader leek eerdere aanvallen met milkshakes tegen bekende ‘Brexiteers’ na te apen.

Aangezien de Brexit zich nog altijd niet voltrokken heeft, stemden ook de Britten op donderdag voor het Europees Parlement. Zo ook de 81-jarige Don MacNaughton, een weduwnaar die 22 jaar bij de Britse paracommando’s diende. Hij voerde donderdagmorgen campagne voor de ‘Brexit Party’ van Nigel Farage in zijn thuisdorp Aldershot.

“Ik blijf hier tot de sluiting van het stembureau”

MacNaughton werd naar eigen zeggen aangevallen door “een of andere nozem” die een milkshake tegen hem gooide, toen de dader zijn rozet van de ‘Brexit Party’ zag. Na het incident dacht MacNaughton er naar eigen zeggen niet aan zijn post te verlaten.

“Ik ga nergens heen en ik ga niet deze kleren verwisselen, alhoewel veel mensen me schone overhemden hebben aangeboden”, zegt MacNaughton tegen The Daily Telegraph. “Dit zijn mijn oorlogswonden en ik houd ze aan. En ik ben hier tot de sluiting van het stembureau. Het is mijn plicht.”

MacNaughton migreerde als jongeman van Canada naar Groot-Brittanië en trouwde daar met een Jamaicaanse vrouw van Chinese afkomst. Hij vreest naar eigen zeggen een steeds meer gefederaliseerde Europese Unie. “Ik ben niet anti-migrant. Ik ben er zelf een en ik wil het Verenigd Koninkrijk nooit verlaten. Maar we kunnen niet iedereen opvangen. Zo eenvoudig is het”, zegt hij.

Eerdere aanvallen tegen ‘Brexiteers’

De dader leek eerdere aanvallen met milkshakes tegen bekende ‘Brexiteers’ na te apen. Zo kregen Nigel Farage (Brexit Party), de islamkritische activist Tommy Robinson en YouTuber Carl Benjamin (UKIP) – ook bekend als Sargon of Akkad – de afgelopen weken met milkshakes naar hun hoofd geslingerd.

“Nog walgelijker gedrag. Wanneer de democratie faalt, eindigt de beschaafdheid. Laten we Brexit voor elkaar krijgen en dit afmaken”, tweette Farage na de aanval op MacNaughton. De ‘Brexit Party’ lijkt alvast op een monsterzege af te stevenen.