In Duitsland heeft een asielzoeker uit Eritrea een 11-jarige jongen neergestoken. Dat meldt Die Welt. De man uit Eritrea werd opgevangen door het gezin in hun eigen woning, maar plots keerde de asielzoeker zich dus tegen de zoon van het gezin. Hij overleefde als bij wonder de aanslag, met dank aan de hond van de familie.

Enkele jaren geleden kwam de 26-jarige Abdulrahman M. vanuit Eritrea naar Duitsland, waar hij werd opgevangen door een gezin uit de Duitse stad Vilshofen. Toen de 34-jarige Tina K., die Abdulrahman M. onderdak had gegeven, het huis uit was om boodschappen te gaan doen, sloeg de Eritreeër toe.

“Sterf, sterf”

Hij lokte Paul, de 11-jarige zoon van Tina, de woonkamer in en werkte hem hardhandig tegen de grond. Vervolgens haalde hij een mes boven en begon hij Paul er verschillende keren mee te steken, terwijl hij “sterf, sterf” riep. Paul probeerde zich te verweren en kreeg daarbij uiteindelijk ook hulp van de hond. Die beet de aanvaller en redde zo het leven van de jongen.

Paul kon zichzelf loswrikken en rende het huis uit. Abdulrahman M. probeerde de jongen nog te achtervolgen, maar moest die achtervolging staken toen Paul een auto kon doen stoppen langs de kant van de weg. Zij brachten de jongen naar het ziekenhuis, waar hij met spoed geopereerd moest worden. Hij raakte zwaargewond aan zijn hals, armen en benen. Aan zijn hals liep hij een snijwonde van maar liefst 15 centimeter op.

De Eritrese asielzoeker moest deze week voor de rechtbank verschijnen wegens poging tot moord. Vonnis op 6 juni.

ADVERTENTIE