De Antwerpse politie is op zoek naar twee Noord-Afrikaanse verdachten in verband met een ‘home invasion’, die plaatsvond in de Jan Denucéstraat op het Kiel. Een 53-jarige man werd er in zijn appartement overvallen en moet rake klappen incasseren. Dat brengt Gazet Van Antwerpen en de politie zelf via haar webkanalen.

De feiten dateren reeds van 27 februari. Een man van 53 jaar oud werd brutaal overvallen in zijn appartement. De twee verdachten waren helemaal tot aan de 20ste verdieping gekomen en belden aan. Toen het slachtoffer echter opendeed, werd hij hardhandig binnengeduwd en afgeperst.

Slachtoffer Kiel moest rake klappen incasseren na geen geld te hebben

Wanneer het slachtoffer liet weten geen geld te hebben, moest de bewoner flinke klappen incasseren. Hierna gingen de verdachten over tot het doorzoeken van het appartement. Wanneer de broer van het slachtoffer aanbelde, kozen de overvallers het hazenpad. De politie gaat nu over tot een algemene opsporingsoproep.

De eerste verdachte heeft een licht getaande huid en is van Noord-Afrikaanse origine. Hij is 1,85 meter groot, slank, met bruine ogen, donker haar in een ‘carré’ en droeg op het moment van de feiten een kort getrimde donkere snor en baard. Zijn kompaan is eveneens van Noord-Afrikaanse origine, maar is iets struiser gebouwd en ongeveer 1,80 meter groot. Ook hij heeft donkerbruine ogen en donker haar.

Wie deze verdachten herkent of andere tips kan geven, wordt verzocht de politie contacteren via het gratis nummer 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.be.