Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen de 37-jarige Pieter V. M. uit Kootwijkerbroek 120 uur werkstraf geëist wegens het aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. V. M. heeft geruime tijd een website online gehouden waarin hij ageerde tegen het vermengen van rassen. Ook ging hij tekeer tegen Joden, die volgens hem uit zijn op de teloorgang van het blanke ras.

“Vuilspuiterij”, zo omschreef de officier van justitie de zelfgeschreven dan wel van anderen geleende teksten op de site, die reeds in 2017 offline werd gehaald. V. M. communiceerde op de site dat hij alle menselijke rassen even hoog aanslaat, maar volgens het OM is daar geen sprake van. V. M. zou immers “het blanke en arische ras [hebben verheerlijkt]” en deze “superioriteitsgedachte” vormt de basis voor zijn denkbeelden, aldus de officier. Op de website plaatste V. M. links naar extreemrechtse, neonazistische sites in onder andere Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

De ‘bal’ tegen V. M. kwam aan het rollen na klachten bij het MiND-meldpunt voor discriminatie op internet – wat gelijkaardig aan het Belgische Unia – dat aangifte deed.

Lees dit artikel verder op tpo.nl.