De zwangere vrouw van een van de Sri Lankaanse zelfmoordterroristen zou zichzelf, haar drie kinderen en drie politieagenten hebben opgeblazen tijdens een politie-inval in haar huis.

Inshaf Ibrahim en Ilham Ibrahim bliezen zichzelf op in twee hotels in Colombo. Inshaf was de eigenaar van een koperfabriek. Hun vader Mohamed Ibrahim, een rijke kruidenhandelaar, werd ook gearresteerd na de aanvallen.

Zwangere vrouw

Toen de politie een inval deed in het huis van de familie, zou een vrouw van een van de daders zichzelf hebben opgeblazen. Daarbij zouden haar drie kinderen en drie politieagenten zijn omgekomen. Het zou gaan om Fatima Ibrahim. Dat beweert de Sri Lankaanse viceminister van Defensie Ruwan Wijewardene.

Volgens Wijewardene waren de meeste daders van de terreuraanslagen in Sri Lanka “hoogopgeleiden” met welvarende families“De meesten zijn hoogopgeleid en komen uit de hogere middenklasse. Ze zijn financieel vrij onafhankelijk en hun families zijn financieel vrij stabiel”, klinkt het. “Hun redenering is dat de islam de enige religie in dit land kan zijn.”

Meer dan 350 doden

Bij de aanslagengolf in Sri Lanka op Paaszondag werden kerken – waar christenen op dat moment verzamelden voor de Paasviering – en hotels geviseerd. Er vielen meer dan 350 doden en 500 gewonden. Sri Lanka is voornamelijk een boeddhistisch land, maar heeft grote minderheden van hindoes (12,6%), christenen (7,4%) en moslims (9,7%).

Islamitische Staat heeft de aanval opgeëist. Volgens Wijewardene waren er twee plaatselijke radicale islamistische groeperingen betrokken waren: National Thowheeth Jama’ath en Jammiyathul Millathu Ibrahim.