Een man in de zestig werd maandagavond dood aangetroffen in zijn woonst in Eigenbrakel. De man werd op een gewelddadige manier om het leven gebracht, zo communiceert het parket van Waals-Brabant tegenover BELGA. Die man zou doodgeslagen zijn met een stomp voorwerp.

Het slachtoffer woonde alleen. Gerechtelijke diensten ontdekten maandag rond 17u00 de moordscène. De buren hadden de ordediensten gewaarschuwd, nadat ze al dagen niets meer hoorden van hun buur. De man zou reeds 2-3 dagen dood zijn geweest, waardoor men kan afleiden dat zijn moord allicht afgelopen vrijdag of zaterdag plaatsvond.

Tweede ernstig incident in korte tijd in Eigenbrakel

De eerste onderzoeken maken duidelijk dat de man om leven werd gebracht door slagen op het hoofd, met een stomp voorwerp. Er zal nog een grondige autopsie worden uitgevoerd terwijl het parket formeel een onderzoek voert naar doodslag.

Het is de tweede maal in korte tijd dat Eigenbrakel wordt opgeschrikt. Eind maart gijzelde een gewapende man nog een koppel en een 14-jarig meisje. De drie slachtoffers moesten klappen verduren, maar konden toch ontsnappen. De verdachte kon worden opgepakt, maar niet vooraleer speciale politie-eenheden te beschieten.