YouTube legt zware beperkingen op aan de islamkritische activist Tommy Robinson. Zo zal zijn ‘zichtbaarheid’ op het platform drastisch worden teruggedrongen. Ook kan hij geen geld meer verdienen met zijn videomateriaal.

De streamingwebsite YouTube legt grote beperkingen op aan het kanaal van de islamkritische activist Tommy Robinson. Hij wordt niet helemaal van de website verbannen, maar zijn ‘zichtbaarheid’ wordt wel drastisch beperkt.

Zichtbaarheid Robinson drastisch beperkt

Zo zullen zijn video’s onzichtbaar gemaakt worden bij het zoeken en zal er bij al zijn video’s een waarschuwing worden weergegeven. Ook kan hij geen live uitzendingen meer maken. Daarnaast kunnen gebruikers geen ‘likes’ meer geven of commentaren schrijven op zijn kanaal. De video’s van Tommy Robinson zullen ook niet meer verschijnen in de ‘aanbevelingen’ van YouTube.

Robinson zal ook niet meer in staat zijn geld te verdienen aan zijn materiaal. “Na overleg met experts van derden passen we een hardere behandeling toe op het kanaal van Tommy Robinson, in overeenstemming met ons beleid op het gebied van borderline-inhoud”, zegt een woordvoerder van YouTube.

In februari werd Robinson al verbannen van Facebook en Instagram. In 2018 werd hij verbannen van Twitter. Datzelfde jaar werd zijn saldo bevroren op de betaalwebsite PayPal.

ADVERTENTIE