Een vrouw van 20 uit Zwijndrecht verblijft in de cel nadat ze zich letterlijk in de voet schoot. Na een noodoproep naar de hulpdiensten, de ze zelf deed, vond men een volledig arsenaal aan handgranaten, wapens en drie kilogram cocaïne. Allicht is de voorraad echter niet het bezit van de jonge vrouw zelf, maar eigendom van gangsters uit het drugsmilieu in Antwerpen. Dat brengen Mediahuiskranten zoals Het Nieuwsblad.

Een bizarre vondst na een noodoproep. Birgit (20) belde vrijdagnacht de hulpdiensten. Of ze naar haar appartement in Zwijndrecht konden komen, want ze had naar eigen zeggen haar teen eraf geschoten met een handvuurwapen. De melding zorgde er echter voor dat ook de politie en het labo ter plaatse kwamen. Die stonden perplex. Er werden acht handgranaten, vier vuurwapens, ontstekingsmechanismes, plastic springstofmateriaal, en drie kilo’s cocaïne gevonden. De vrouw werd hierna opgepakt voor verhoor.

Doorbraak voor politie in mocro-oorlog?

De speurders vermoeden dat het arsenaal allicht geen eigendom is van de vrouw die in haar eigen voet schoot. Men kijkt hiervoor naar het criminele milieu, maar hoe de vrouw hieraan verbonden is, is nog niet duidelijk. Mogelijk heeft de jonge vrouw een vriendje uit het milieu, al blijven zo’n denkpistes voorlopig volledige speculatie. De ordediensten hopen in ieder geval dat de vondst een doorbraak betekent. Afgelopen maanden werd Antwerpen geteisterd door bomgeweld en gewelddadige afrekeningen/waarschuwingen in het milieu.

Afgelopen zondag werd de vrouw voor de onderzoeksrechter gebracht, en die besloot om de jonge vrouw aan te houden. Deze week komt ze nog voor de raadkamer die zal beslissen of de aanhouding wordt verder gezet, zo luidt de informatie van Het Nieuwsblad verder. 

Antwerpen bom- en cokestad

Al maanden en zelfs jaren teistert een gewelddadige drugsoorlog Antwerpen. En de ordediensten krijgen het geweld maar niet onder controle. Eind 2017 bleek na een VRT-reportage van Pano nog maar eens hoe ernstig de drugproblematiek in Antwerpen is. De Vlaamse havenstad werd in 2016 nog genoemd als grootste cocaïnehaven van Europa.

Criminele bendes met Marokkaanse wortels – in Nederland betiteld als ‘Mocromaffia’ – zoals ‘de Turtles’ en ‘de Mixers’ domineren de lucratieve en clandestiene handel en proberen elkaar uit te schakelen door brutaal geweld met granaten en schietpartijen.

Lees ook:

Antwerpen: Nieuwe dag, nieuwe autobom