Het Vlaams Belang heeft het manifest van het project dat de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) in Milaan lanceerde officieel ondertekend. Dat kondigden Gerolf Annemans (Vlaams Belang) en Salvini aan op Twitter.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) kondigde het nieuwe project begin april aan in Milaan. Zo zullen rechtsnationalistische partijen als het Alternative für Deutschland, de Deense Volkspartij en de Finse Partij de krachten bundelen met de Lega, het Vlaams Belang en andere leden van hun ENF-fractie in de aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen in mei.

“Geschiedenis schrijven op 26 mei”

Het Vlaams Belang heeft het programma op woensdag officieel ondertekend, dat kondigde lijsttrekker voor het Europees Parlement Gerolf Annemans aan op Twitter. “Met dank aan de historische vrienden van het Vlaams Belang voor de officiële ondertekening van het programma van Milaan ‘Naar een Europa van het gezond verstand!'”, schrijft Salvini op Twitter. “De Alliantie wordt sterker, op 26 mei kunnen we geschiedenis schrijven.”

Het programma bevat drie hoofdpunten: subsidiariteit – oftewel het terughalen van bevoegdheden en macht van Brussel naar de EU-lidstaten, een “Australisch migratiemodel”waarbij migranten aan de buitengrenzen van de EU worden tegengehouden en “bescherming van de culturele identiteit van Europa”.