Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken heeft in VTM NIEUWS aangekondigd dat Vlaams Belang klacht zal indienen tegen de komst van het nieuwe asielcentrum in Deurne. Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever kantte zich al tegen het asielcentrum. “Maar De Wever moet nu geen calimero spelen, de plannen zaten al in de pijplijn onder ‘zijn’ Theo Francken.”

Eerder deze week raakte bekend dat er binnenkort een nieuw asielcentrum de deuren opent in een oud klooster in Deurne, op een steenworp afstand van de woonst van Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever. De Wever, die eerst “dacht dat het een grap was”, liet weten niet opgezet te zijn met de komst van het nieuwe asielcentrum.

Klacht vanwege Van Grieken na nieuw asielcentrum

De Wever lijkt daar met Vlaams Belang en haar voorzitter Tom Van Grieken een bondgenoot in te hebben. Vanmiddag kondigde Van Grieken via VTM aan dat hij klacht zal indienen tegen de komst van het asielcentrum. “We hebben gezien dat er door de inspectie Financiën een negatief advies gegeven is aan minister De Block. Ik denk dat mevrouw De Block dan ook haar boekje te buiten gaat. En wij gaan klacht indienen om de komst van dat asielcentrum te verhinderen.”

Daarnaast had Van Grieken het ook over het feit dat ook Bart De Wever zich tegen het nieuwe asielcentrum kantte. Volgens Van Grieken zou dat er ook gekomen zijn onder voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “De Wever moet nu geen calimero spelen, de plannen zaten al in de pijplijn onder ‘zijn’ Theo Francken”, aldus de Vlaams Belang-kopman. “Ik denk dat de reactie en verbazing van meneer De Wever een beetje gespeeld was.”

Huidig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) ontkent de aantijgingen van Van Grieken en zegt door te zullen zetten. “Inspectie Financiën heeft wel degelijk toelating gegeven voor een nieuw asielcentrum”, laat ze weten aan VTM NIEUWS.

Lees ook:

Nieuw asielcentrum in ‘achtertuin’ De Wever veroorzaakt ophef

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken