Bij een steekpartij in een speeltuin bij het winkelcentrum Pax, in het Nederlandse Hoofddorp, zijn vier gewonden gevallen. De daders zouden Syrisch zijn, dat vertellen ooggetuigen en betrokkenen aan De Telegraaf.

Ooggetuigen en betrokkenen vertellen aan De Telegraaf dat het al langer niet botert tussen een groep Syrische en een groep Nederlandse jongeren in de speeltuin. Op maandagmiddag zou er daar een korte scheld- en vechtpartij zijn ontstaan tussen vier of vijf Syrische en een tiental Nederlandse jongeren. Volgens de gemeente Haarlemmermeer hadden de betrokkenen “allerlei verschillende achtergronden, waaronder Spaans, Nederlands, Syrisch, Guinees en Eritrees”.

Vier jongeren neergestoken

De Syriërs zouden volgens de ooggetuige daarna vertrokken zijn om vijf minuten later terug te keren met wapens. Zo droegen twee van hen een mes bij zich. Daarop vielen zij de andere groep jongeren aan. Vier slachtoffers werden meerdere malen in de rug en buik gestoken. Zij waren allen tussen de 15 en de 18 jaar oud.

De gewonden werden weggevoerd door ambulances en een traumahelikopter. De politie kon nog niet zeggen hoe ernstig de verwondingen waren. Intussen is één 16-jarige verdachte opgepakt. De politie gaat in tegenstelling tot de getuigen niet uit van een langlopend conflict maar van een “ordinaire ruzie”.