Er is opnieuw een filmpje opgedoken waarin te zien is hoe enkele allochtone jongeren een Vlaamse jongen zwaar toetakelen. Ze trekken de jongen van zijn fiets en beginnen fors op hem in te slagen en te schoppen. De beelden doen denken aan het incident van enkele dagen geleden waarbij een groepje allochtonen een oudere man meermaals in het gezicht schopt.

De afgelopen weken en maanden doken tal van filmpjes op van Vlaamse tieners die flink toegetakeld werden door groepjes allochtone jongeren. Zo werd in Leuven een onschuldige jongen in elkaar geslagen, werd ook in Sint-Niklaas een 14-jarige jongen slachtoffer van zinloos geweld door allochtonen en werd recent ook in Kortrijk een jongen in elkaar geslagen door een groep allochtone jongeren.

Gebeurt regelmatig

Dit keer speelden de feiten zich af in het West-Vlaamse Izegem. Een jongen rijdt met zijn fiets in de buurt van het Izzepark, het skatepark van de stad waar vaak jongeren rondhangen, wanneer hij plots benaderd wordt door een groep allochtone jongeren. Ze trekken de jongen hardhandig van zijn fiets en beginnen hem massaal te schoppen en te slaan.

De feiten zouden dateren van zo’n jaar geleden, maar het filmpje gaat nu viraal op sociale media. In de reacties op het filmpje wordt gesteld dat dergelijke taferelen, waarbij allochtone jongeren andere mensen in elkaar slaan, ook vandaag nog regelmatig gebeurt in die buurt.

(Lees verder onder het filmpje.)

Het filmpje doet spontaan denken aan de beelden uit Antwerpen die enkele dagen geleden viraal gingen. Daarin waren enkele allochtone jongeren te zien die een oudere man wilden overvallen en daarbij zwaar geweld gebruikten. Intussen werden die daders opgepakt en in een gesloten jeugdinstelling geplaatst.