Een allochtone trouwstoet die afgelopen weekend plaatsvond in Brussel heeft voor heel wat ophef gezorgd. Theo Francken (N-VA) plaatste beelden van het tafereel op Twitter, maar dat zette kwaad bloed bij de kabinetschef van Brussels burgemeester Philippe Close (PS). “Best toch opvolgen wat de Brusselse politie al van acties onderneemt”, reageerde ze op Francken. 

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg, meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer Antwerpen, Borgerhout, Brussel, Genk, Maasmechelen, Ronse en Gent voor weerzinwekkende taferelen en bovenal veel gevaar.

Politie Brussel niet op de hoogte

Afgelopen weekend was het opnieuw Brussel dat een tijdlang op stelten werd gezet door een allochtone trouwstoet. Theo Francken plaatste beelden van de trouwstoet op sociale media. “Na een kort winterreces kan de burger opnieuw genieten van exotische trouwstoeten”, aldus Francken. “Kruispunt wordt enkele minuten stilgelegd voor deze fratsen. Vervolgens scheurden ze weg aan hoge snelheid. Tijd dat deze asociale onzin wordt aangepakt.”

Sarah Vandecruys, de kabinetschef van Brussels burgemeester Philippe Close (PS), reageerde boos op de tweet van Francken. “Dit soort toestanden kan niet en wordt aangepakt”, reageert ze op Twitter, met daarbij een foto van de Brusselse politie die overtredingen heeft vastgesteld bij verschillende trouwstoeten. “Best toch opvolgen wat de Brusselse politie al van acties onderneemt.”

Maar bij de politie van Brussel was men helemaal niet op de hoogte van de trouwstoet waarvan Francken beelden online plaatste. Dat laten ze weten aan Het Laatste Nieuws. “We zullen wel nagaan van wanneer de beelden exact dateren”, aldus woordvoerder Olivier Slosse. “Wie meer informatie heeft, mag ons die altijd bezorgen.”