Net nu de machtige luchtverkeersleiders hun wekenlange acties stopzetten, dreigen nu de bewakingsagenten voor chaos te zorgen in de luchthavens van België. Dat brengt Het Laatste Nieuws. “Reizigers zullen hierdoor nog meer naar buitenlandse luchthavens trekken”, waarschuwt transporteconoom Eddy Van de Voorde echter in de Persgroep-krant.

Begin deze maand heeft de socialistische vakbond samen met de andere bonden van de ‘security’-medewerkers bij de Belgische luchthavens een stakingsaanzegging ingediend. Omwille van “de hoge werkdruk en de atypische uurroosters”, luidt het. Men wil meer loon voor zaterdag-, zondag- en nachtwerk. Als er tegen vrijdag geen akkoord is tussen directie en de bonden, dreigt de Paasvakantie volgende week al snel in de soep te lopen voor wie met het vliegtuig op reis wil. Voorlopig zijn de bonden ook niet tevreden over de voorstellen van de directies van onder meer Securitas en G4S.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Nieuwe stakingen op luchthavens Charleroi en Zaventem? “Straks zien ze ons internationaal nog meer als een bananenrepubliek”

Nu donderdag komt er nog een ultieme onderhandelingsronde. Hier moet een akkoord uitkomen, of anders zullen de vakbondsvertegenwoordigers van elke individuele luchthavens (zoals deze van Zaventem, Charleroi en Luik) beslissen welke acties men zal voeren. Op Brussels Airport, in Zaventem, werkt men nu aan allerlei noodscenario’s om de verwachte 80.000 passagiers alsnog bol te werken.

“Het is voor ons ook nog onduidelijk of er acties komen en of het zal gaan om prikacties of effectief het werk neerleggen”, klinkt het bij Brussels Airport in Het Laatste Nieuws. “Als het dat laatste wordt tijdens de spitsuren, tussen 7 en 10 uur ’s ochtends en tussen 15 en 19 uur ’s avonds, zal de chaos compleet zijn. Bij prikacties zullen we passagiers vragen om bijvoorbeeld 3 uur op voorhand naar de luchthaven af te zakken, kunnen bepaalde vluchten prioritair behandeld worden of kan er geopteerd worden om mensen enkel met hun handbagage te laten vertrekken.”

Experts waarschuwen echter voor de nefaste economische impact van de stakingsreeks. “De opeenvolging van stakingen is onze luchtvaarteconomie aan het kapotmaken. In oktober hadden we [reeds] de bagage-afhandelaars van Aviapartner, daarna volgden de verkeersleiders bij skeyes”, zo vertelt transporteconoom Eddy Van de Voorde (Universiteit Antwerpen) in dezelfde krant. “Telkens zijn het bepaalde vakbondsafgevaardigden die zich zowel intern als extern lijken te willen profileren, maar ze begrijpen niet hoe gevoelig de luchtvaart is voor dit soort stakingen. Onze luchthavens verliezen steeds meer reizigers aan Düsseldorf, Eindhoven en Rijsel, want ons imago is al fel besmeurd. Als er nu nog een nieuwe stakingsgolf volgt door de bewakingsagenten, zullen we internationaal nog meer vergeleken worden met een bananenrepubliek.”