Op sociale media zijn schokkende videobeelden opgedoken waarin te zien is hoe een leerling van buitenlandse origine een leerkracht een vuistslag vol in het gezicht geeft. De feiten speelden zich af in Mechelen. Aan SCEPTR bevestigt de politie dat er een onderzoek lopende is. 

De feiten dateren van januari dit jaar en vonden plaats in het Ursilinencollege in Mechelen. Op de beelden, die gedeeld werden door onder meer Vlaams Belang en Dries Van Langenhove, is te zien hoe een leerkracht een allochtone leerling uit de klas wil zetten. Die laatste gaat daar echter niet mee akkoord en geeft zijn leerkracht een zware vuistslag recht in het aangezicht. De beelden werden inmiddels duizenden keren gedeeld en lokken heel wat verontwaardiging uit.

Onderzoek loopt naar incident Ursilinencollege Mechelen

Een woordvoerder van de lokale politie bevestigt aan SCEPTR dat de feiten in Mechelen plaatsvonden, begin dit jaar. “Het slachtoffer heeft een klacht neergelegd en er is uiteraard een proces-verbaal opgesteld. Vervolgens werd de zaak overgemaakt aan het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen”, aldus de woordvoerder.

In opdracht van het parket werd een onderzoek gestart. “Het parket heeft na kennisname van de zaak de lokale politie verder belast met het onderzoek”, klinkt het. “Dat onderzoek is nu al enkele maanden bezig, maar we kunnen in het kader van de geheimhouding en vanwege de betrokkenheid van een minderjarige niet meer communiceren. Er is afgesproken met de persmagistraat geen te brede communicatie te doen.”