In Antwerpen is gisterenavond een grote vechtpartij ontstaan aan een Turkse bakkerij nadat die bestormd werd door een groep van een dertigtal allochtone jongeren van Marokkaanse afkomst. Enkele betrokkenen werden ondervraagd, maar niemand werd gearresteerd. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Enkele allochtone jongeren werden dinsdagnamiddag uit de bakkerij in het Antwerpse Kiel gezet, naar verluidt omdat ze binnen voor veel overlast zorgden. Maar de allochtone jongeren lieten zich niet zomaar buitenzetten en verzetten zich. Er ontstond een schermutseling waarbij wat geduwd en getrokken werd, maar uiteindelijk konden de jongemannen toch uit de zaak verwijderd worden.

Antwerpen: Marokkaanse herrieschoppers bestormen Turkse bakkerij

Maar daar lieten de – volgens HLN Marokkaanse – herrieschoppers het niet bij. Ze trommelden een dertigtal vrienden op en keerden later op de avond terug met een veel grotere groep. Ze stormden de bakkerij binnen en er ontstond een grote vechtpartij.

“Wij kregen rond 19 uur een oproep van een schermutseling met een dertigtal jongeren”, zo vertelt politiewoordvoerder Willem Migomaan Het Laatste Nieuws. “Blijkbaar waren enkele jongens kort voordien uit de bakkerij gezet omdat zij overlast veroorzaakten. Daarbij was het tot wat trekken en duwen gekomen. De jongens trommelden dan hun vrienden op en kwamen wat later verhaal halen aan de bakkerij.”

De politie kwam massaal ter plaatse omdat er sprake was van wapens, maar die werden niet gevonden. Een deel van de groep sloeg op de vlucht bij het zien van de politie. “Bij de eerste oproepen was er sprake van vertoon van wapens. Wij hebben heel wat ploegen ter plaatse gestuurd, maar zij hebben geen wapens opgemerkt. De aanstokers van het incident sloegen meteen op de vlucht. Eén van onze ploegen heeft dan pepperspray gebruikt om de vechtenden uiteen te drijven.”

Enkele betrokkenen werden meegenomen naar het politiekantoor voor ondervraging, maar werden daarna vrijgelaten.

ADVERTENTIE