De man die vorig weekend een aanslag wilde plegen in ons land werd gearresteerd op basis van informatie uit Frankrijk. Dat meldt de Franstalige krant La Dernière Heure vandaag. Toch zou de man ook in ons land geen onbekende zijn voor de politie. 

Zaterdagnacht omstreeks 3u45 werd de 22-jarige jongeman Jimmy K. gearresteerd in het Waals-Brabantse Waver. Op dat moment verbleef Jimmy K. in het huis van zijn grootmoeder, waar hij naar verluidt afscheid kwam nemen van zijn familie voor hij zijn terroristische aanslag pleegde. Die aanslag wilde hij dat weekend plegen, maar zo ver kwam het dus (gelukkig) niet.

Getipt door Frankrijk

Maandag werd de jongeman voorgeleid bij de onderzoeksrechter en officieel in verdenking gesteld van deelname aan terroristische activiteiten. Nu blijkt dat de Belgische veiligheidsdiensten de jongeman op het spoor kwam op basis van informatie uit Frankrijk. Zij zouden ons land eind vorige week getipt hebben over de plannen van de jongeman, dat schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure vandaag.

Nochtans was de jongeman ook in ons land geen onbekende voor de veiligheidsdiensten. Na het verlies van zijn moeder bekeerde Jimmy zich tot de islam en zou hij een fundamentalistische moslim geworden zijn. In 2017 werd hij door de politie in Brussel tegengehouden wanneer hij er folders, mogelijks om mensen te ronselen voor de islam, aan het verspreiden was.