De Britse hoofdstad Londen werd zaterdag opgeschrikt door vuurschoten. Dit nadat een wilde chauffeur meermaals de geparkeerde auto van de Oekraïense ambassadeur probeerde te rammen. Niemand raakte gewond en de politie kon de aanvaller neutraliseren en oppakken. De autoriteiten behandelen het incident niet als terreur. Dat rapporteert onder meer Reuters.

De Oekraïense ambassade liet in een mededeling weten dat de lege wagen van de ambassadeur zaterdag met opzet werd geramd terwijl het voertuig geparkeerd stond voor het ambassadegebouw. Een kwaadwillige chauffeur zou minstens twee maal inrijden op de diplomatieke wagen. De “politie werd onmiddellijk gebeld en de wagen van de verdachte werd geblokkeerd”, zo luidt het. “Desalniettemin, ondanks de actie van de politie, ramde de aanvaller de ambassadeurswagen opnieuw. In antwoord hierop werd de politie gedwongen om het vuur te openen op de wagen van de dader.”

Het motief van de aanvaller blijft evenwel onduidelijk, al gaven de autoriteiten mee dat er geen terreurmotief in het spel zou zijn.

Londen alweer opgeschrikt door auto-aanval

Het incident vond plaats zaterdagvoormiddag rond 09u50 in westelijk Londen. Beelden die achteraf werden opgenomen toonden een zilverkleurige wagen die scheef stond over de bufferweg, de chauffeursdeur open en het raam stuk.

De politie gaf in hun mededeling een licht andere versie van het incident mee. Volgens de ordediensten raakte de wagen namelijk verschillende andere wagens in de straat en “wanneer we arriveerden, werd de wagen in de richting van politie-agenten gestuurd”, zo schreef men. “Politievuurwapens en een taser werden afgevuurd, het voertuig werd gestopt een man in de veertig werd gearresteerd.” De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis als voorzorgmaatregel, maar bleek gezond te zijn.

Lees ook gelijkaardige eerdere berichten:

Terreuraanslag in Londen: Auto rijdt in op mensen aan parlement

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Man rijdt in op voetgangers in Londen: verschillende gewonden

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

ADVERTENTIE