De 26-jarige Abdelfatah E. heeft een celstraf van één jaar gekregen voor de verkrachting van een 60-jarige vrouw met een mentale beperking. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De feiten dateren van 10 juli 2017 en vonden plaats in het West-Vlaamse Wevelgem. Het slachtoffer, een 60-jarige vrouw met een verstandelijke beperking, werd er achtervolgd door Abdelfatah E. toen ze op haar scootmobiel met haar boodschappen naar huis reed. Bij de vrouw thuis bood Abdelfatah aan om te helpen met het naar binnendragen van de boodschappen.

Eenmaal binnen vergreep de man zich aan de zwakbegaafde vrouw en dwong hij haar tot seks. De vrouw had zoveel angst dat ze zich niet durfde te verweren of naar de politie stappen. Een tijdje later diende ze dan toch klacht in bij de politie. De dader kon geïdentificeerd worden en werd gearresteerd in het Noord-Franse Rijsel, waar hij woonde.

Enkele dagen geleden verscheen de Abdelfatah E. voor de rechtbank van Kortrijk, waar hij veroordeeld werd tot een jaar effectieve celstraf. Hij werd tevens voor tien jaar uit zijn burgerrechten gezet.