In Frankrijk zijn drie volwassenen en een tiener gearresteerd die een “extreem gewelddadige” aanval op de Franse veiligheidsdiensten planden.

Het viertal – drie volwassenen en een tiener – werd vrijdag gearresteerd in het kader van een onderzoek naar een geplande terreurdaad. Er zijn vooralsnog weinig details bekend over de plannen. “Vier mensen worden vastgehouden vanwege een plan om een extreem gewelddadige terreuraanslag uit te voeren”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner (LREM).

Minderjarige die naar Syrië probeerde te reizen

Een van de verdachten is een minderjarige die een voorwaardelijke straf uitzit in een jeugdinstelling. Hij werd veroordeeld tot drie jaar, waarvan er twee zijn geschorst, omdat hij naar Syrië probeerde te reizen. De andere drie zijn eveneens bekend bij de politie.

Sinds de aanslagen van 2015 in Parijs – waarbij meer dan 250 mensen om het leven kwamen – is in Frankrijk een verhoogde terreurdreiging van kracht. De afgelopen jaren waren er daarnaast verschillende aanslagen op de veiligheidsdiensten. Verschillende van die aanvallen werden opgeëist door Islamitische Staat.