Voor het eerst in drie jaar tijd vonden er één maand geen schietpartijen plaats in Malmö – een van de meest beruchte en multiculturele steden van Zweden. Dat meldt Sveriges Radio. In maart werd geen schietpartij gemeld. De vrede was echter van korte duur, vorige week vond alweer een schietpartij plaats. Het aantal moorden en schietincidenten neemt de laatste jaren toe in Zweden.

Maart van dit jaar was de eerste maand in drie jaar tijd zonder schietpartijen in Malmö – een van de meeste beruchte en multiculturele steden van Zweden. De laatste maand dat er geen schietpartijen gemeld werden in de stad was september 2015.

Vorige week opnieuw schietpartij

“We hadden een ongelooflijk aantal schietpartijen in 2016, 2017 en tot op zekere hoogte ook in 2018. Het is dus duidelijk dat we ongelooflijk tevreden zijn als er geen schoten in Malmö gelost worden”, zegt Jonas Karlberg van de politie in Malmö.

De vrede in Malmö was echter van korte duur. Vorige week vond een schietpartij plaats in de buitenwijk Rosengård. Een schutter schoot op een woongebouw. Er vielen evenwel geen gewonden. In totaal waren er dit jaar zes schietpartijen in Malmö, zonder doden en gewonden.

Ondertussen kent Zweden een recordaantal dodelijk schietpartijen. Het totale aantal moorden is sinds 2012 verdubbeld in het land. Ook het aantal moordpogingen stijgt de laatste jaren. Vorig jaar vielen er twaalf doden in Malmö door vuurwapens.

ADVERTENTIE