In een opiniestuk hekelt TPO-hoofdredacteur  de gratuite aanvallen jegens Thierry Baudet (FvD) en zijn partij na diens klinkende verkiezingsoverwinning op 20 maart, toen Forum voor Democratie als grootste uit de stembus kwam. Specifiek viseert Brussen de linkse schrijver Gustaaf Peek, die recent opriep tot ‘verzet’ tegen de “fascist/racist/seksist” Baudet.

In Vrij Nederland hebben ze maar weer eens een podium gegeven aan Gustaaf Peek. Dat is een ‘schrijver’ die vooral heel veel tijd over heeft om te ‘schrijven’ aangezien hij miljoenen heeft geërfd van zijn familie, die van de bekende kledingverkoopketen Peek & Cloppenburg (zijn familie is dus schathemeltje rijk geworden dankzij het uitknijpen van arbeiders in een kapitalistisch systeem, met als fijn voordeel dat kleine Gustaafje nu zelf nooit meer hoeft te arbeiden voor geld, wel zo makkelijk als je het over ‘gelijkheid’ en ‘solidariteit’ wilt hebben).

Als dank voor het kapitalisme waardoor hij nu de hele dag kan ‘schrijven’, en nooit meer vroeg op hoeft, is Gustaaf communist geworden.

Dat het communisme meer dan 100 miljoen doden heeft opgeleverd en alles behalve eerlijk was, is voor Gustaaf geen enkel probleem: dat waren natuurlijk ‘de verkeerde soort’ communismes, die ‘verkeerd zijn uitgevoerd’. Daarom ‘moeten we het communisme een nieuwe kans geven’, ongetwijfeld met dit keer Gustaaf als Grote Roerganger want dan zul je zien dat het communisme inderdaad leuk paradijselijk kan zijn en dat de impliciete noodzaak tot vernietiging en dictatuur, zoals netjes beschreven in het Communistisch Manifest van Marx en Engels, weliswaar noodzakelijk blijft maar ‘beperkt’ kan blijven tot slechts wat mysterieuze verdwijningen hier en daar en af en toe wat kleine maar doeltreffende zuiveringen, omdat iedereen wel snapt dat je zonder het breken van eieren geen omelet kunt maken.

Lees dit opiniestuk verder op tpo.nl.