De ‘genderwaanzin’ heeft ook toegeslagen bij Charlize Theron, een bekende Hollywood-actrice. Theron heeft twee adoptiekinderen uit Afrika, een zoontje genaamd Jackson en een dochter, August (3). Maar ondanks de jeugdige leeftijd van Jackson (7), is Theron overtuigd dat Jackson een meisje is. Ze voedt hem dan nu ook op als een meisje, zo laat Theron weten in een interview met The Daily Mail. Sterker, sinds Jackson op zijn 3-jarige leeftijd verkondigde “Ik ben geen jongen!” weet Theron met stellige zekerheid dat Jackson in feite geen jongetje is, welke genitaliën hij/zij dan ook mag hebben. Jackson krijgt nu ook jurken en meisjessandaaltjes in plaats van jongenskledij. 

“Ja, ik dacht ook dat ze een jongen was”, laat Theron optekenen. “Tot dat ze naar mij keek toe ze drie jaar oud was en zei: ‘Ik ben geen jongen!’.” Theron heeft twee kinderen die ze op jonge leeftijd uit Afrika adopteerde: Jackson (7) en August (3). “Dus hier heb je het! Ik heb twee mooie dochters die ik, zoals elke ouder, wil beschermen en laten bloeien. Zij zijn geboren wie ze zijn en precies waar in de wereld zij zichzelf willen vinden als ze opgroeien en wie ze willen zijn, is niet voor mij om te beslissen.”

‘Genderkinderen’ niet uniek in Hollywood-land

Theron benadrukt enerzijds dat haar kroost ‘geboren is zoals ze zijn’, maar ziet zichzelf ook als de persoon die ervoor verantwoordelijk is dat haar kinderen “alles krijgen die ze nodig hebben zodat ze kunnen zijn wie ze willen zijn”, zo klinkt het verder. “En ik zal alles doen in mijn macht om mijn kinderen dat recht te laten hebben en hiermee beschermd te worden.”

Het geval van Theron is zeker niet uniek in Hollywood-land. Shiloh Jolie-Pitt (12), een van de biologische kinderen van acteurs Angelina Jolie en Brad Pitt (die tevens ook 3 Aziatische en Afrikaanse pleegkinderen hebben en een biologische tweeling), werd als meisje geboren, maar onderging vanaf 2017 een hormonenbehandeling om een transitie naar jongen te maken. Actrice Meghan Markle, bekend van de serie ‘Suits’ en de echtgenote van de Britse prins Harry, liet dan weer dit jaar weten haar kind – dat zelfs nog niet geboren is – ‘genderneutraal’ te zullen opvoeden. Ook Kate Hudson, Celine Dion en de bovengenoemde Angelina Jolie hanteren dezelfde opvoedingsstijl.