Briefje aan Nederlandse ambassadeur op Sri Lanka

0
863

In een opiniebijdrage/open brief op TPO gericht aan de Nederlandse ambassadeur op Sri Lanka, , stelt publicist en journalist Jan Dijkgraaf enkele vragen over de bomaanslagen in Sri Lanka uitgevoerd door islamistische groepering ‘National Thowheeth Jama’ath’. “Had u over de acht aanslagen van gisteren wél ‘signalen’? De faalhazen van de Sri Lankese overheid namelijk wel…”

Beste mevrouw Doornewaard,

Zondag waren er op Sri Lanka acht aanslagen, waarbij minimaal 290 doden vielen.

U, de Nederlandse ambassadeur op dat eiland, heeft gisteren gezegd dat er voor Nederlandse toeristen geen reden is om Sri Lanka de komende tijd te mijden als vakantieland. U heeft namelijk, volgens de NOS, “geen signalen over verdere dreiging”.

Wel adviseert u toeristen om kerken te mijden, de avondklok te respecteren en adviezen van de autoriteiten op te volgen.

Ik heb een paar vragen voor u.

De eerste: de aanslagen hadden plaats in onder meer drie kerken en in vier toeristenhotels. Waarom moeten toeristen wél de kerken en níet de toeristenhotels mijden?

De tweede: had u over de acht aanslagen van gisteren wél (signalen(? De faalhazen van de Sri Lankese overheid namelijk wel…

Lees dit artikel verder op tpo.nl