Bekende YouTuber ‘Sargon of Akkad’ komt op voor UKIP

0
1065

De bekende Britse YouTuber Carl Benjamin – beter bekend onder het pseudoniem ‘Sargon of Akkad’ – zal voor UKIP opkomen tijdens de Europese Parlementsverkiezingen in mei.

De bekende Britse YouTuber Carl Benjamin – beter bekend onder het pseudoniem ‘Sargon of Akkad’ – zal voor UKIP opkomen tijdens de Europese Parlementsverkiezingen in mei. Benjamin omschrijft zichzelf als een klassieke liberaal en maakt veelbekeken YouTube-filmpjes met sociale en politieke commentaar. Hij heeft zo’n 940.000 abonnees op de streamingwebsite.

Brexit uitgesteld

UKIP publiceerde vrijdag de eerste namen van kandidaten voor de Europese Parlementsverkiezingen in mei. Aangezien de ‘Brexit’ werd uitgesteld tot 1 november zal het Verenigd Koninkrijk aan die verkiezingen deelnemen. Partijleider Gerard Batten zei dat de gekozen kandidaten het meest geschikt werden geacht om “te strijden voor een echte Brexit na de Europese verkiezingen”.

Benjamin omschreef zichzelf als een kantoormedewerker die “succesvol politiek commentator is geworden”. “Ik wil Groot-Brittannië uit de Europese Unie zien. Het lijkt er echter op dat de politieke klasse zich schuldig maakt aan plichtsverzuim en [het land] niet uit de EU zal halen, dus gewone mensen zoals ik moeten onze handen vuil beginnen te maken met het politieke proces”, klinkt het.

Strijd tegen “censuur” en “radicaal links”

“Het is tijd voor mensen die geen professionele politici zijn om zich in te zetten om ervoor te zorgen dat de zorgen van de gewone mensen volledig vertegenwoordigd zijn in de machtscentra”, zegt Benjamin.

Punten waar hij naar eigen zeggen aandacht aan wil schenken zijn de strijd tegen de controversiële auteursrechthervorming “verantwoordelijk zal zijn voor de censuur van sociale media in het hele continent” en het uitdagen van “radicaal links”.

ADVERTENTIE