Marzouk A., een 49-jarige man uit Mechelen, riskeert een celstraf van 8 maanden nadat hij zijn vrouw bijna dood wurgde tijdens een ruzie. Daarnaast liep de vrouw ook ernstige verwondingen op in haar aangezicht. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De feiten dateren van eind februari 2018 en vonden plaats in Mechelen. ‘s Avonds laat kreeg de lokale politie een oproep van een wanhopige vrouw die in paniek zei dat ze van plan was in de Dijle te springen. Enkele agenten slaagden erin de vrouw te kalmeren en namen haar mee naar het politiebureau.

Rechtbank Mechelen vraagt 8 maanden cel

Daar merkten de agenten naast ernstige wurgsporen in haar nek ook verwondingen op in haar aangezicht. De vrouw vertelde dat ze ruzie had gehad met haar partner, Marzouk A., en dat die laatste haar fysiek had aangevallen. Daarbij schreeuwde de man dat hij zijn vrouw zou doodslaan, zo verklaarde de vrouw. Hij was onder invloed van drugs.

Vervolgens trok de politie naar de woning van het koppel om Marzouk A. te arresteren. Aanvankelijk ontkende de man de feiten en beweerde hij dat de verwondingen van zijn vrouw afkomstig waren van een valpartij. Nadat hij geconfronteerd werd met de getuigenissen van zijn vrouw ging hij dan toch over tot bekentenissen.

Enkele dagen geleden verscheen de man voor de rechtbank van Mechelen, waar hij een drugstest moet ondergaan. Die drugstest bleek opnieuw positief te zijn. Het parket tilt zwaar aan de feiten en vraagt een effectieve celstraf van 8 maanden voor de man. De advocaat van Marzouk A. vraagt om een celstraf met uitstel.