Een 17-jarige allochtone verdachte van een overval bij een 90-jarige vrouw in Aaigem (Erpe-Mere) mag al weer beschikken. Dat heeft de jeugdrechter van Brussel beslist. Er is immers geen plek in de jeugdinstelling. De verdachte was/is nochtans niet van de minste: “De enige van die gangsters waarvoor we echt bang waren”, zo laten de slachtoffers in Het Laatste Nieuws optekenen over de ‘homejacking’ die woensdag plaatsvond bij hen. De tienergangster blijkt ook geen onbekende bij het gerecht. De kompaan van de vrijgelaten gangster, een jongeman van 18 jaar die op beelden eveneens blijkt allochtoon te zijn, werd wel voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De twee andere daders zijn nog voortvluchtig.

De 90-jarige Yvonne De Troye, bij wie en haar twee zonen de overval werd gepleegd, was woensdag nochtans duidelijk. “De kleine dikke sprak geen woord Nederlands, maar was de agressiefste. Hij duwde me op de grond en dreigde mijn ogen met een kurkentrekker uit te steken als ik niet vertelde waar mijn geld en juwelen lagen.” Het is die ‘kleine dikke’ die werd vrijgelaten door de jeugdrechter in Brussel. En dat kan nu op weinig begrip rekenen bij de familie: “Het was de enige van die drie gangsters waarvoor we bang waren. Die was niet normaal en tot alles in staat.”

Niet lezen als je een zwak hart hebt!De jeugdrechter van Brussel besliste donderdagnamiddag om de 17-jarige knaap die…

Publiée par Fier op de politie en het leger sur Vendredi 26 avril 2019

Slachtoffers na vrijlating tienergangster over Kafka-justitie: “Eens te meer blijkt dat Brussel een ander land is”

De vrijgelaten tienergangster werd gearresteerd nadat hij op de E40 nabij Aalst crashte na een politie-achtervolging met de wagen van de getroffen familie. Na een eerste onderzoek bleek de jongeman geen onbekende te zijn. Hij werd al eens opgepakt wegens carjacking en andere feiten. De familie stelt zich dan ook vragen bij hoe (en of) het gerecht in België en Brussel werkt.

“Het gaat duidelijk van kwaad naar erger. Straks vermoordt hij nog iemand. Eens te meer blijkt dat Brussel een ander land is. Je kan je de vraag stellen of de jeugdrechter de Nederlandstalige verslagen wel begrepen heeft dat hij zonder enige overweging besliste dergelijk crapuul vrijuit te laten met het risico dat die straks opnieuw voor hem staat na een moord. Die kerel kan nu gaan pochen bij leeftijdsgenoten en hun aanmoedigen hetzelfde te doen. Ze riskeren toch niets, maar wij mogen wel verder met de schrik van wat ons is overkomen”, klinkt het nog via Het Laatste Nieuws. De kranige moeder Yvonne blijft echter weerbaar: “Als ze terugkomen zal ik die deugnieten een ‘klopping’ geven die ze niet snel zullen vergeten.”

De andere verdachte die kon worden gevat is 18 en dus meerderjarig. Hij werd enkele uren na de overval gearresteerd in Affligem. Uit beelden blijkt dat het hier ook gaat om een allochtoon. Ondanks urenlange verhoren loste hij echter niets. Hij blijft aangehouden. De twee andere verdachten zijn nog steeds voortvluchtig. De ordediensten houden tevens rekening men een vijfde verdachte.