In de Brusselse gemeente Anderlecht heeft een man van Afrikaanse origine begin deze maand een vrouw bijna doodgestoken. Het slachtoffer verkeerde een tijdlang in levensgevaar, maar is intussen stabiel. De dader is spoorloos. Het parket van Brussel verspreidde daarom een opsporingsbericht

De feiten dateren van 2 april en vonden plaats omstreeks 7u20 in de Ninoofsesteenweg in Anderlecht. Het slachtoffer werd er in het bijzijn van haar drie kinderen neergestoken door een man van Afrikaanse origine. De vrouw liep een diepe steekwonde op in haar buik en verkeerde in levensgevaar. Ze werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze met succes geopereerd werd. Inmiddels is haar toestand stabiel.

Dader spoorloos

Van de dader ontbreekt voorlopig elk spoor. Na de feiten vluchtte de man weg in de richting van het West-Station, daarna is hij niet meer gezien. Het parket van Brussel verspreidde donderdag een opsporingsbericht en roept mensen die de dader herkennen op om contact op te nemen met de politie. Dat kan op het gratis nummer 0800/30.300 of via mail op opsporingen@police.belgium.eu.

De dader is volgens het opsporingsbericht tussen 20 en 30 jaar oud en ongeveer 1,80 meter lang. Hij is stevig gebouwd en heeft zwart haar met voorhoofdskaalheid en een fijne baard. Op het ogenblik van feiten droeg hij een grijze sweater met kap en op de borst een horizontale band in een wit/zwart motief, een donkere joggingsbroek, witte baskets en een blauwe muts. Hij heeft een kleine rugzak bij zich van het merk ‘Quechua’.

ADVERTENTIE