Miriam Beelte, een 26-jarige Duitse rugzaktoeriste, werd verkracht en vermoord op het Thaise eiland Koh Si Chang. De dader zei dat hij haar vermoord had om te beletten dat ze de verkrachting zou melden.

De 26-jarige Miriam Beelte werd gisteren dood teruggevonden op het Thaise eiland Koh Si Chang. De rugzaktoeriste uit het Duitse Hildesheim had ernstige hoofdwonden nadat ze herhaaldelijk met een rots in het gezicht was geslagen. Haar lichaam was bedekt met bladeren en haar kleren waren gescheurd. Zij had zeker vijf uur in een plas van haar eigen bloed gelegen alvorens ze door een lokale politieagent werd ontdekt.

Verkracht en voor dood achtergelaten

Beelte was alleen op vakantie geweest in Pattaya en besloot de boot te nemen naar het eiland. Toen ze daar een motorfiets huurde werd ze aangesproken door de 24-jarige Ronnakorn Romruen. Hij zou haar gevraagd hebben om seks te hebben met hem. Toen ze dat weigerde volgde Romruen haar. Daarop werd ze door hem vastgegrepen en verkracht.

Romruen werd kort nadien gearresteerd. Na vier uur ondervraging gaf hij aan de politie toe dat hij Beelte had verkracht toen hij onder invloed van verdovende middelen was. Hij zou haar daarop vermoord hebben om haar ervan te weerhouden het incident te melden.

Moordeiland

Twee jaar geleden werd de 30-jarige Belgische Elise Dallemagne dood teruggevonden in de jungle van het Thaise eiland Koh Tao. Volgens de Thaise politie had Dallemagne zich verhangen. Volgens haar moeder werd ze echter vermoord. De afgelopen jaren vonden meerdere toeristen de dood op het ‘moordeiland’ Koh Tao. Zo werden David Miller en Hannah Witheridge, twee Britten, in 2014 doodgeslagen op een strand van het eiland.