De illegale transitmigrant die in oktober vorig jaar een jonge vrouw aanrandde en probeerde te verkrachten, moet niet naar de cel. Dat meldt Focus WTV. Hij werd schuldig bevonden, maar kreeg slechts een straf met uitstel. Zelf beweerde de man dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde. 

De feiten dateren van oktober 2018 en vonden plaats in het West-Vlaamse Zeebrugge, een trekpleister voor de zogenaamde transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land maar willen doorreizen). Een jonge illegale Marokkaan genaamd Ali M. viel er in een tankstation de 24-jarige verkoopster lastig en randde haar aan. De vrouw kon zich loswrikken en verwittigde de politie, waarna ze de Ali M. konden arresteren.

Wederzijdse toestemming?

Ali M. beweerde na zijn arrestatie minderjarig te zijn, maar uit een botscan bleek dat de transitmigrant wel degelijk meerderjarig is. Daardoor moest hij voor de correctionele rechtbank verschijnen, in plaats van voor de jeugdrechter. In de rechtbank beweerde Ali M. ook dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde en dat hij geen slechte bedoelingen had.

Maar de rechter ging niet mee in het verhaal van wederzijdse toestemming, en bevond de man schuldig aan aanranding. Daarnaast was de man ook aangeklaagd voor poging tot verkrachting, maar daarvoor werd hij vrijgesproken. Hij kreeg uiteindelijk een voorwaardelijk celstraf van 10 maanden opgelegd, dus hoeft niet naar de gevangenis.