Een 26-jarige Vlaamse toeriste, Davine A., werd dagenlang ontvoerd en meermaals verkracht door een Australische boer. De jonge dame had om haar reis naar Australië te financieren een zoekertje geplaatst om ergens te kunnen bijklussen op een boerderij. De boer die inging op het aanbod had echter minder dan goeie bedoelingen. Hij zou haar twee dagen lang vastketenen in een oude varkensstal en meermaals verkrachten. De man werd vandaag veroordeeld en schuldig bevonden aan ontvoering en verkrachting, zo brengt onder meer het Australische medium news.com.au

Een 54-jarige Australische varkensboer genaamd Gene Charles Bristow is vandaag schuldig bevonden door een jury van zijn gelijken aan ontvoering en verkrachting. Zijn straf wordt later bepaald. De man bedreigde een Vlaamse toeriste met een nepwapen, ketende haar vast in een oude varkensschuur en verkrachtte haar meermaals, alvorens de jonge vrouw hulp kon inroepen via haar laptop.

“Gekidnapt, ben bang, kettingen kunnen losmaken, durf niet weglopen, is ver, rode pick-up”

De feiten dateren van februari 2017. Davine A., toen 24, trok naar Australië en liet een zoekertje plaatsen via ‘Gumtree‘ om iets bij te verdienen op een boerderij. Varkensboer Gene Charles Bristow ging hierop in en pikte haar op aan een bushalte in Murray Bridge om verder te trekken naar zijn boerderij in Meningie. Maar in plaats van werk en loon te geven, sloot de boer de Vlaamse op in een oude stal, enkele honderden meters van zijn woning waar hij met zijn gezin woonde, dat onbewust bleef van zijn kwaaie plannen.

Davine A. werd met kettingen vastgebonden en werd onder bedreiging van een nepwapen gedwongen tot seks. De boer keerde meermaals terug naar de schuur om zijn lusten bot te vieren. De jonge vrouw kon echter uit haar boeien ontsnappen en met haar laptop de politie verwittigen. “Gekidnapt, ben bang, kettingen kunnen losmaken, durf niet weglopen, is ver, rode pick-up”, zo liet ze snel weten in een bericht om hierna weer haar boeien aan te doen om geen argwaan te wekken.

De politie startte een zoekactie en de vermiste persoon-rapporten over de toeriste kwamen uitgebreid in de media. Toen de boer dit te weten kwam, maakte hij zijn slachtoffer los en checkte hij haar in een motel in, terug in Murray Bridge. Het slachtoffer kon hierna de autoriteiten inlichten. Bristow zelf ontkende steeds de beschuldigingen en stelde dat de jonge vrouw het zware werk op de boerderij niet aankon en zelf vertrok. Hij zou zijn vrouw niet hebben ingelicht over de nieuwe werkneemster omdat ze “een private familie” waren/zijn. Hij gaf wel toe om een andere naam gebruikt te hebben tijdens de interacties op Gumtree en foute info mee gegeven te hebben over de naam van de boerderij, de locatie en zijn voormalig personeel.