In zeker zes Duitse steden zijn grootschalige politieacties aan de gang. Dat melden Duitse media. In de steden Augsburg, Kaiserlautern, Chemnitz, Göttingen, Neunkirchen en Rendsburg werden de gemeentehuizen ontruimd. Verschillende stadhuizen ontvingen bedreigende e-mails met bommeldingen.

In het Beierse Augsburg werden ongeveer 500 medewerkers naar huis gestuurd. Volgens de politie is er sprake van een “gewelddreiging”. Het openbaar vervoer in de stad werd stil gelegd. Ook in Göttingen, in Nedersaken, werd het stadhuis geëvacueerd en afgesloten. Volgens de politie ontving het Göttinger Tageblatt, een plaatselijke krant, een bommelding. In de stad waren speciale eenheden ter plaatse. Bewoners werden aangespoord om het gebied te vermijden. In de Saksische stad Chemnitz is een gelijkaardige politieactie aan de gang.

“Bedreigende e-mails”

In Kaiserlautern, in Rijnland-Palts, werd een bedreigende e-mail ontvangen. Daar is de politie ter plaatste met snuffelhonden. “Rond halftwee ‘s nachts ontving het stadhuis een bedreigende e-mail. Dit werd door een werknemer om acht uur ‘s morgens ontdekt”, zegt een politiewoordvoerder.

Ook in Neunkirchen, in Saarland, werden snuffelhonden ingezet. Daarnaast werd het gemeentehuis van Rendsburg, in Sleeswijk-Holstein, ontruimd na een bommelding die via e-mail naar het stadhuis werd gestuurd.