Tientallen Afghanen en Turken gaan elkaar te lijf in Duitsland

0
2122

Afgelopen weekend vond een massale vechtpartij plaats tussen een groep Turken en een groep Afghanen in het Duitse stadje Rastatt, in Baden-Württemberg. Dat schrijft Badische Neueste Nachrichten. Er circuleren ook beelden van de vechtpartij op het internet. Het conflict tussen de twee betrokken groepen zou al langer aanslepen.

De feiten dateren van vorig weekend. Op zaterdagavond ontstond rond 18.00 uur een massale vechtpartij aan het treinstation van Rastatt, in Baden-Württemberg. Bij de knokpartij waren zo’n 50 mensen betrokken. Het zou voornamelijk gaan om Turken en Afghanen.

Conflict sleept al langer aan

De twee kampen gingen elkaar te lijf met allerlei wapens, waaronder metalen palen. Daarbij werd luidkeels “wallah” geroepen. Ook roept iemand “Neuk je moeder!”. Bij de vechtpartij raakten twee personen gewond. Eén van de daders had een soort vuurwapen bij zich. De politie zei voorlopig nog in het duister te tasten over de aanleiding van de vechtpartij.

Het zou al een tijdlang niet boteren tussen de twee betrokken groepen. Zo zou een groep van Turken de dag voordien een groep Afghanen in elkaar hebben geslagen met honkbalknuppels. Toen de politie ter plaatste kwam trof men vier Afghanen aan, waarvan er drie gewond waren. Geen van hen koos ervoor om een aanklacht in te dienen tegen de Turken.