De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) heeft opgeroepen om drie Italianen, die een 19-jarige Amerikaanse toeriste in Catania verkracht hebben, chemisch te castreren.

De uitspraken volgen op een groepsverkrachting van een Amerikaanse toeriste in Catania. Drie Italiaanse mannen – Roberto Mirabella (20), Salvatore Castrogiovanni (19), en Agatino Spampinato (19) werden op 21 maart gearresteerd. De drie mannen ontmoetten op 15 maart een Amerikaans tienermeisje in een bar. Daar boden zij de 19-jarige toeriste een drankje aan. Daarna zou het drietal haar hebben voorgesteld om naar een andere bar te verhuizen.

Chemische castratie

Eenmaal buiten werd zij gedwongen om in hun auto te stappen. Daarna zou het drietal met het meisje naar een afgelegen gebied gereden zijn. Daar werd het meisje verhinderd om naar de politie te bellen. Zij werd daarop beurtelings verkracht door de drie. Het hele gebeuren werd gefilmd met hun mobiele telefoons.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) was hard in zijn veroordeling. Hij vindt dat de verkrachters chemisch gecastreerd mogen worden. “Voor de verkrachters van Catania, die een toerist hebben verkracht, geen korting: een zekerheid van straf en chemische castratie”, aldus Salvini.

Eerder deze week heeft minister van Openbaar Bestuur Giulia Bongiorno (Lega) een amendement ingediend om chemische castratie mogelijk te maken. “We hebben een amendement ingediend bij de Kamer om de mogelijkheid in te voegen om de opschorting van de straf ondergeschikt te maken aan een therapeutische of farmacologische remmende behandeling van het libido”, zei Bongiorno.

Zelfverdediging

De Italiaanse Senaat heeft op donderdag een wet aangenomen die een ruimere definitie geeft aan het concept ‘legitieme zelfverdediging’. Zo zal men moeilijker veroordeeld worden als men een inbreker neerschiet. De wetswijziging is een belangrijke campagnebelofte van de Lega.