De rechtsliberale plannen van Brussels parlementslid Alain Destexhe los van zijn oude partij MR, krijgen meer en meer vorm. De dwarsligger liet vorige maand weten met een eigen formatie naar de kiezer te gaan trekken: Listes Destexhe. Vorige week besloten nog vier liberale splinterbewegingen uit Brussel en Wallonië en drie Brusselse MR-gemeenteraadsleden zich achter zijn project te scharen en nu brengen L’Echo en BRUZZ dat oud-journalist en voormalig inlichtingenagent Claude Moniquet de lijst zal trekken in Brussel.

Ook de Franse Belg Claude Moniquet stapt over naar de nieuwe formatie van Destexhe, die naar eigen zeggen met zijn lijst ‘een Franstalige N-VA heeft opgericht, maar dan zonder het confederalisme’. Moniquet werd vooral bekend als anti-terreurspecialist en zal de lijst voor het Brussels Parlement trekken, zo brengt ook 7sur7.

Moniquet wil verloedering Brussel aanpakken met Destexhe

Moniquet staat bij het grote publiek bekend als een grote tegenstander van islamistische terreur en schreef het boek ‘Daesh, la main du diable’ (Daesh – IS – de hand van de duivel’). Hij liet zich ook vaak negatief uit over de politieke situatie in Brussel met haar “slecht onderhouden publieke infrastructuren, eindeloze werven die van de mobiliteit in Brussel een nachtmerrie maken, en een gevorderde staat van verloedering van Brusselse musea, straten, of nog het justitiepaleis.” Na een loopbaan bij de Franse inlichtingendiensten leidde hij in Brussel tot vandaag het European Strategic Intelligence and Security Center (ESISC), een strategisch expertisecentrum omtrent veiligheid in Brussel dat hij zelf oprichtte.

De rechtsliberale lijst van Destexhe brengt de volgende standpunten naar voren:

  1. Het beteugelen van immigratie;
  2. Het openbaar bestuur vereenvoudigen (door het aantal verkozenen te halveren);
  3. De overheidsuitgaven verminderen (behalve inzake het beleid rond soevereiniteit zoals defensie, politie, Justitie en dergelijke meer);
  4. Vier nieuwe metrolijnen met behulp van een publiek-privaat partnerschap;
  5. Herziening van het werkloosheidsstelsel door het invoeren van een ‘vertrekpremie’, maar deze zou wel opgeheven worden naar het einde toe van een werkloosheidsperiode.
Lees ook:

Rechtse stokebrand dumpt MR: “Gaan voor Franstalige N-VA”

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Ook MR-senator: “Multiculturele lobby manipuleert migratiedata”

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken