In Amsterdam werden afgelopen zaterdag twee mensen neergestoken door een geradicaliseerde moslim. De politie werd daarover afgelopen dagen al meermaals ingelicht, maar greep niet in. Er werd bericht dat het om een burenruzie ging, maar de advocaat van de slachtoffers komt nu met heel andere informatie naar buiten. Dat meldt TPO en de advocaat van de slachtoffers. 

Zaterdagnamiddag omstreeks 16u15 werden op de markt twee mensen, een vader en zijn zoon, neergestoken. De slachtoffers raakten zwaargewond en moesten met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Beiden verkeerden een tijdlang in levensgevaar, maar hun toestand is inmiddels stabiel.

Steekpartij Amsterdam: Geradicaliseerde dader, geen burenruzie?

De steekpartij werd voorgesteld als een uit de hand gelopen burenruzie, maar de advocaat van de slachtoffers stelt dat die berichtgeving niet klopt. Hij zegt te weten dat de dader van de steekpartij een sterk geradicaliseerde moslim is die recent nog terugkeerde vanuit het Midden-Oosten. Mensen uit de omgeving van de man zouden de politie daarover meermaals hebben ingelicht, de laatste keer zelfs amper enkele dagen voor de steekpartij.

Het Openbaar Ministerie reageerde inmiddels op de nieuwe informatie en stelt dat het motief van de dader nog onduidelijk is. “Wel kan ik zeggen dat een getuige heeft gezegd dat er een langlopend conflict was tussen de verdachte van de steekpartij en de slachtoffers. De verklaring van die getuige wordt onderzocht”, klinkt het aan TPO.

Daarnaast stelt het Openbaar Ministerie dat de politie na signalen van radicalisering inderdaad al onderzoek deed naar de man. “In dat onderzoek zijn geen aanwijzingen van radicalisering naar voren gekomen.”