In het centrum van Kruishoutem is gisterenavond een gewapende man doodgeschoten door de politie. Nadat de man meermaals werd gewaarschuwd en aangemaand om zijn wapen neer te leggen, ging de politie over tot dodelijk geweld. Het tafereel werd opgenomen door een getuige en de beelden werden vrijgemaakt door VTM NIEUWS. De man zou eerder zijn buurman hebben verwond. Het parket laat aan SCEPTR weten een uitgebreide persmededeling voor te bereiden en wil niet communiceren voordien.

De feiten vonden plaats in de Winston Churchilstraat, de verbindingsweg tussen het centrum van Kruishoutem en de E17. Er deed een incident voor op de straat en de politie werd opgeroepen. Een man zwaaide met twee messen, die hij hiervoor zou gebruikt hebben om zijn buur mee te verwonden. De man luisterde echter niet naar de politie, die hem niet kon kalmeren en hierna overging tot dodelijk geweld. Getuigen hoorden vier schoten. Een MUG-team kwam ter plaatse en trachtte de geweldenaar nog te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten.

 De

Geweldenaar dood: meer info over omstandigheden (en motief?) deze namiddag

Een getuige legde de feiten vast op video. De beelden tonen kennelijk de gebeurtenis, nadat reeds is gevuurd. Wellicht staat de man omwille van een of meerdere treffers voorover, echter nog steeds gewapend. De man valt niet veel later evenwel pardoes achterover.

Het parket bevestigde de feiten via VTM: “Volgens de eerste informatie was er een man die stond te zwaaien met messen. De politie is ter plekke aangekomen en heeft de man aangemaand zich over te geven. Dat blijkt niet gebeurd te zijn waarna de man werd neergeschoten”. Het openbaar ministerie wil verder nog niets kwijt, maar het liet wel aan SCEPTR weten een persvoorbereiding klaar te maken zodat na deze middag meer informatie beschikbaar moet zijn.

De buurman van de geweldenaar liep snijwonden op aan de hals. Hij werd naar het Algemeen Ziekenhuis in Oudenaarde overgebracht, maar mocht zondag nog het ziekenhuis verlaten.