In Antwerpen zijn alweer twee wagens verwoest en uitgebrand. Ditmaal door explosieven. Dat brengt VTM NIEUWS. Twee handgranaten werden onder een paar wagens gerold in de Dijlestraat rond 03u30. De lokale en federale politie zakten al snel af naar de plek van de feiten, evenals het labo en de ontmijningsdienst DOVO. Eerder deze week werden nog twee wagens in brand gestoken, aan Park Spoor Noord, in dezelfde nacht brandde een derde wagen uit in Hoboken.

Een buurman werd door VTM bevraagd over het moment van de explosies. “Rond 3 uur werd ik wakker van twee harde knallen. Ik keek buiten en zag rook vanonder een auto komen. Net op dat moment stoof een zwarte Golf met geblindeerde ramen weg van de parking naast ons gebouw.” 

Het Snelle Respons Team (SRT) van de Antwerpse politie kwam later op de dag ook ter plaatse en haalde 3 mensen – een ouder koppel en mogelijk hun zoon – uit een nabije woonst. De moordbrigade van de federale gerechtelijke politie (deze eenheid binnen de FGP is ook verantwoordelijk voor brandstichting en granaataanvallen) voert een verder onderzoek uit.

Nieuwste feit in de Mocro-oorlog in Antwerpen?

De precieze omstandigheden van de feiten van afgelopen nacht zijn nog onduidelijk, maar de modus operandi lijkt bijzonder sterk op deze die veelvuldig wordt gehanteerd in de ‘mocro-oorlog’. Dat is de strijd tussen verschillende bendes – vooral van Marokkaanse afkomst, vandaar ‘mocro’ – over de controle van de cocaïnehandel in de havenstad Antwerpen die al maanden/jaren aansleept. Het beschieten van gevels, auto’s in brand steken en aanvallen met handgranaten komen geregeld voor.

De twee wagens die eerder deze week in brand zijn gestoken, zijn sowieso wel druggerelateerd, zo meldt Het Laatste Nieuws met enige zekerheid. Dat was woensdag nog niet duidelijk. De derde autobrand, in Hoboken, wordt voorlopig nog niet in verband gebracht met de cocaïne-oorlog in Antwerpen.

Mocromaffia terroriseert Antwerpen, cocaïnehoofdstad van Europa

Een gewelddadige drugsoorlog teistert Antwerpen nu al maanden en jaren. Eind 2017 bleek na een VRT-reportage van Pano nog maar eens hoe ernstig de drugproblematiek in Antwerpen is. De Vlaamse havenstad werd in 2016 nog genoemd als grootste cocaïnehaven van Europa. Criminele bendes met Marokkaanse wortels – in Nederland betiteld als ‘Mocromaffia’ – zoals ‘de Turtles’ en ‘de Mixers’ domineren de lucratieve en clandestiene handel.

Eerder bleek tevens dat de Mocromaffia hecht verweven is met verschillende islamitische gebedshuizen. Maar het milieu heeft ook een flinke voet in het onderwijsveld, alwaar men leerlingen – veelal van allochtone afkomst – van kindsbeen af in de drugswereld trekt. De conflicten tussen de bendes leiden tot gewelddadige afrekeningen met spijkerbommen, handgranaten en schietpartijen.

Antwerpen: 3 wagens uitgebrand afgelopen nacht

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Mocromaffia blaast auto zus vermoorde gangster op

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken