In Sint-Jans-Molenbeek is maandag een man aangevallen met een bijl. Dat brengt RTL. Het Brussels parket heeft het incident bevestigd. Het slachtoffer – een caféklant – raakte gewond, maar zou niet in levensgevaar verkeren. De politie kon de bijl-aanvaller uiteindelijk oppakken. Op beelden is te zien hoe een Arabisch uitziende man, gekleed in een typisch Marokkaanse djellaba, door de politie wordt weggevoerd.

De exacte aanleiding van de bijlaanval is nog niet geheel duidelijk, maar twee mannen zouden volgens initiële berichtgeving zondag verwikkeld zijn geraakt in een ruzie op café in de Jubileumlaan. Een derde man haalde de vechtersbazen uiteen, maar één van hen dreigde ermee de ander nog te komen opzoeken. Hij bleef trouw aan zijn woord, zo bleek. Met een bijl dan nog wel.

Arrestatie bijlman in Molenbeek verloopt onrustig maar zonder verdere incidenten

De man kwam maandag terug in het café, gewapend met een bijl, en sloeg zijn slachtoffer maar liefst 4 malen op het hoofd. De man aan het verkeerde einde van de bijl werd gewond overbracht naar het ziekenhuis, maar was gelukkig niet in levensgevaar.

De politie werd en masse opgetrommeld en de agressor kon ingerekend worden. Op beelden is te zien hoe een Arabisch uitziende man wordt opgepakt. De arrestatie verloopt echter niet zonder onrust. Verschillende omstaanders reageren en bejegenden de verdachte negatief. De aanvaller is ter beschikking gesteld van het parket. Hij komt vandaag nog voor bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot moord.