Maandagnacht is tijdens Aalst Carnaval een minderjarig meisje verkracht. Dat meldt Het Nieuwsblad. Van de dader ontbreekt voorlopig elk spoor. De ouders van het meisje zijn niet te spreken over hoe de politie is omgegaan met het incident. Zo stelde de politie dat de feestnacht goed verlopen was. “Leg dat maar eens uit aan onze dochter.”

Samen met haar vriendinnen trok het minderjarige slachtoffer maandagavond naar de Hopmarkt in Aalst om er carnaval te vieren. Omstreeks 2u verliet ze even haar vriendinnen om naar de toiletten te gaan, maar toen liep het mis. “Plotseling werd ze brutaal meegesleurd in een inhammetje waar een man zich aan haar heeft vergrepen”, vertellen de ouders aan Het Nieuwsblad.

Kritiek op politie

Na de feiten verwittigde ze haar vriendinnen, die meteen toesnelden en haar naar het politiecommissariaat brachten. “Het kind was direct volledig in shock. Ze wist hoegenaamd niet wat haar overkwam.” Haar ouders kwamen om 3u15 in paniek aan op het commissariaat. “Men had onze dochter en haar vriendinnen net ondervraagd”, klinkt het. “Maar mijn vrouw en ik moesten geen verklaring afleggen, laat staan iets ondertekenen. Dat vonden we bijzonder eigenaardig.”

Een dag later werden de ouders en hun dochter uitgenodigd voor een nieuw verhoor, dat op donderdag zou plaatsvinden. “Rijkelijk laat”, vinden de ouders. Zij vinden dat alles te traag verloopt, waardoor hun dochter niet meteen kan starten met alles te verwerken. Daarnaast zijn ze niet te spreken over het feit dat de stad Aalst communiceerde dat de feestnacht goed verlopen was. “Leg dat maar eens uit aan onze dochter.”

De dader van de verkrachting is vooralsnog spoorloos. Camerabeelden werden bekeken, maar er kon nog niemand geïdentificeerd worden. Volgens het meisje zou het gaan om een blanke man met een masker. Het parket wil geen verdere informatie kwijt over de zaak.