CdH-boegbeeld Joëlle Milquet zal dan toch de Brusselse Kamerlijst niet trekken, zo weet VTM NIEUWS. De reden? Nadat de politica er “diep over had nagedacht” kiest ze voor haar mandaat bij de Europese Commissie. 

Milquet, in het verleden onder meer bevoegd voor Binnenlandse Zaken en Werk, verliet in 2016 de Franse Gemeenschapsregering. De reden? De toenmalige minister van Onderwijs werd in verdenking gesteld voor het overtreden van de wet op de verkiezingsuitgaven. Zo zou ze acht nieuwe kabinetsmedewerkers, in de aanloop naar de verkiezingen van 2014, hebben ingeschakeld bij haar verkiezingscampagne. Milquet evenwel ontkende de beschuldigingen en werd opnieuw lid van het Brussels Parlement.

Hoewel het onderzoek nog steeds loopt, kreeg ze in februari opnieuw een prominente rol bij de Franstalige christendemocraten. Zo zou ze bij de komende Kamerverkiezingen de Brusselse cdH-lijst trekken“Milquet is iemand met veel kennis en competenties. Ze is een echte leider voor Brussel”, verklaarde cdH-voorzitter Maxime Prévot daaromtrent. Twijfels over haar integriteit had hij naar eigen zeggen niet.

Gisteren evenwel raakte bekend dat Milquet dan toch niet de Brusselse cdH-lijst zal trekken. De christendemocratische politica, momenteel werkzaam voor de Europese Commissie, kreeg van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker woensdag een nieuwe baan aangeboden. Hoewel ze er “diep over had nagedacht” koos ze uiteindelijk voor de Europese functie. Evenwel, volgens De Morgen, doet het afhaken van de cdH-politica een aantal vragen rijzen. Zo vraagt de krant zich af of er, althans voor Milquet, negatieve gerechtelijke ontwikkelingen op komst zijn.

(Lees verder onder de ingevoegde tweet.)

Opnieuw een lijsttrekker kwijt

Met het afzeggen van Milquet verliezen de Franstalige christendemocraten opnieuw een lijsttrekker. Zo nam Dimitri Fourny, tot voor kort cdH-fractieleider in het Waals Parlement en lijsttrekker in Luxemburg, (tijdelijk) afscheid van de nationale politiek naar aanleiding van een gerechtelijk onderzoek naar gesjoemel met volmachten.

Lees meer:

CdH-fractieleider geen kandidaat meer na beschuldigingen

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken