Vrijdagnamiddag kwam het in Halle tot een confrontatie tussen een twintigtal jongens. Aan de schoolpoort van het Heilig-Hart&College gingen verschillende autochtone en allochtone tieners met elkaar op de vuist. Dat meldt RingTV. Bij aankomst van de politie waren de vechtersbazen al verdwenen. Men kon dus geen vaststellingen doen en besliste aanvankelijk om het zo te laten. Uit filmpjes die op sociale media circuleren blijkt echter dat het voorval erger was dan men vermoedde. De politie onderzoekt de zaak nu verder.

“Nadat vrijdagnamiddag een oproep over de vechtpartij binnenliep, hebben we onmiddellijk vier ploegen gestuurd, maar toen we ter plaatse arriveerden, konden we niemand meer aantreffen. Er zijn nadien ook geen klachten binnengelopen bij de politie en we hebben geen weet van slachtoffers. Er is ook niemand opgepakt”, aldus Mark Crispel, korpschef van de lokale politie Zennevallei tegenover RingTV.

"Raar dat onze jongeren nu ook al beginnen!"Twintigtal jongeren op de vuist aan schoolpoort: politie spoort betrokkenen op!Aan de schoolpoort van het Heilig-Hart&College in Halle zijn vrijdagnamiddag na het einde van de lessen verschillende tieners met elkaar op de vuis gegaan. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de relschoppers al verdwenen en konden er geen vaststellingen meer gedaan worden. Intussen blijkt uit videobeelden dat de situatie ernstiger is dan gedacht. “Nadat vrijdagnamiddag een oproep over de vechtpartij binnenliep, hebben we onmiddellijk vier ploegen gestuurd, maar toen we ter plaatse arriveerden, konden we niemand meer aantreffen. Er zijn nadien ook geen klachten binnengelopen bij de politie en we hebben geen weet van slachtoffers. Er is ook niemand opgepakt”, aldus Mark Crispel, korpschef van de lokale politie Zennevallei.Het is pas na het bekijken van videobeelden over de vechtpartij die circuleren op sociale media dat de lokale politie zaterdag besliste om de zaak nader te onderzoeken. “Ik heb gevraagd aan de jeugddienst van de politiezone om een onderzoek in te stellen. Op basis van de beelden zullen we mogelijk enkele betrokkenen kunnen identificeren”, aldus Crispel. Op de beelden is te zien hoe in eerste instantie twee jongens met elkaar op de vuist gaan. Nadien escaleert de situatie en mengen zich een twintigtal anderen. Jongens vallen op de grond, krijgen trappen en een rugzak scheurde volledig open waardoor de straat bezaaid lag met met schoolboeken en papieren. Het gevecht stopt wanneer iemand komt aangereden en begint te toeteren.Volgens commissaris Christian Steens, woordvoerder van de politiezone Zennevallei, begon de vechtpartij met een ruzie op school tussen twee leerlingen. De beelden tonen dat er uiteindelijk zo’n dertigtal personen betrokken raakten. Niemand moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. “We hebben gisteren contact gehad met een leerling die lichte schrammen had onder zijn wenkbrauw. Hij wil geen klacht neerleggen”, aldus Steens.

Publiée par Bewakingsagenten Belgie sur Dimanche 3 mars 2019

“Op basis van de beelden zullen we mogelijk enkele betrokkenen kunnen identificeren”

Pas na het bekijken van de videobeelden die op sociale media de ronde doen, werd het duidelijk wat de ernst van de situatie was en heeft de politie besloten om een onderzoek in te stellen. “Ik heb gevraagd aan de jeugddienst van de politiezone om een onderzoek in te stellen. Op basis van de beelden zullen we mogelijk enkele betrokkenen kunnen identificeren”, aldus Crispel.

De beelden – die integraal vaag zijn gemaakt door Het Laatste Nieuws – tonen twee jongens die met elkaar in gevecht verwikkeld raken. De ene jongen – ogenschijnlijk een autochtoon – lijkt daarbij rake klappen te krijgen van aan andere, allochtone, jongen. Wanneer dat gebeurt, escaleert de situatie volledig en mengen een twintigtal andere tieners zich in het conflict. Verschillende jongens krijgen trappen of gaan tegen de grond en een rugzak scheurt helemaal open. Pas wanneer een naderende automobilist toetert, komt de situatie tot bedaren en haast men zich weg. Er moest niemand naar het ziekenhuis gebracht worden.