In het Nederlandse Tilburg werd zondag een gewapende overval gepleegd door wel heel jonge gangsters. De daders, jongeren van Turkse origine, zijn amper tussen de 12 en 14 jaar oud. Dat meldt de Nederlandse krant WNL

Zondagavond omstreeks 21u wandelden twee jongeren van buitenlandse origine een snackbar in de Nederlandse stad Tilburg binnen. Ze droegen bivakmutsen en waren in het bezit van een vuurwapen. Eén van de allochtone jongemannen bedreigde het personeel met het wapen terwijl zijn kompaan de kassa leegroofde. Hun derde vriend bleef buiten op de uitkijk staan.

12-14 jaar

Na de gewapende overval sloegen de jongemannen erin weg te vluchten. Een grote politieactie in de omgeving leverde niets op. Er werd tevens een burgerbericht verstuurd aan de wijkbewoners met de oproep uit te kijken naar de overvallers. Daarin wordt melding gemaakt van de Turkse afkomst van de dader en hun opmerkelijk jonge leeftijd. Ze zouden tussen de 12 en 14 jaar oud zijn.

Nederlands minister Wopke Hoekstra (CDA) reageerde ontzet op het nieuws en stelt zich zorgen te maken over de leeftijd van de criminelen. “Je wilt dat er op geen enkele leeftijd overvallen worden gepleegd, maar het lijkt wel of ze steeds jonger worden”, aldus Hoekstra bij Goedemorgen Nederland.