Het huis van de 88-jarige Hendrik Keuleers uit Gent is afgelopen nacht opnieuw onder vuur genomen door enkele vandalen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De man is al jarenlang het mikpunt van vandalisme en geweld omwille van de islamkritische affiches die ophangen aan zijn ramen. Opvallend: onlangs werd de man zelf aangeklaagd wegens het ‘uitlokken van geweld’. 

Hendrik Keuleers woont in een rustige wijk in Gent, waar hij tot enkele jaren geleden het bekende café ‘Tap en Tepel’ uitbaatte. Nu staat zijn woonst vooral bekend om de controversiële gele affiches die er op de vensters hangen. Zo vindt men er voornamelijk kritiek op de islam en het onverdoofd slachten dat in de islam plaatsvindt. “Wie is bang voor de islam?”, zo staat er te lezen. Ernaast een foto van een schaap met bijschrift: “Ik, doodsbang.”

Jarenlang al wordt de woning van Keuleers regelmatig gevandaliseerd: ramen worden ingegooid met stenen, bloempotten worden stuk gemaakt en vorig jaar werd Keuleers zelf nog bewusteloos geschopt door allochtone jongemannen. Op videobeelden die daarvan gemaakt werden is te zien hoe de allochtonen de man bespuwen en hem vervolgens met een karatetrap van zijn fiets trappen.

Kogelwerend glas

Ondanks het feit dat Keuleers regelmatig slachtoffer wordt van geweld, was het Keuleurs zelf die vorig jaar aangeklaagd werd wegens het ‘uitlokken van geweld’ en het ‘aanzetten tot racisme’. De daders daarentegen gaan steeds vrijuit, waardoor ze gewoon hun gang kunnen blijven gaan. Keuleers liet zelfs al kogelwerend glas plaatsen, maar ook dat mocht niet baten. Afgelopen nacht sloegen vandalen opnieuw toe.

In het midden van de nacht werd Keuleers opgeschrikt door een oorverdovend lawaai. Het bleek te gaan om een kasseisteen die zelfs door het kogelwerend glas geraakt was. Of het gaat om dezelfde allochtone jongemannen die eerder al verschillende keren toesloegen, is vooralsnog niet duidelijk.

ADVERTENTIE